כיום, יש לא מעט מקומות אשר זקוקים לשנאים מיוחדים, לטובת ניהול טוב, בטוח ותקין של תשתית החשמל שלהם. לא תמיד תשתית החשמל הקיימת היא טובה, לא תמיד היא נותנת מענה למכשירים, ובחלק מהמקרים – היא אף לא בטיחותית מספיק. בעזרת תכנון מתאים של תשתית החשמל ובעזרת בחירת שנאים הולמים – אפשר לדאוג לבידוד יעיל של תשתית החשמל, ולעבודה עם רמת המתח המתאימה, וכן להעברה של המתח החשמלי בין המכשירים השונים, כשהכל מרוכז דרך השנאי שמחובר לתשתית. הדברים הללו נכונים פי כמה – כאשר מדובר על בחירה בשנאים עבור בתי חולים בישראל.
הבנת הצרכים והמענה לבתי חולים
● מהם הצרכים של בית החולים? – כשבוחנים את צרכי החשמל של בית חולים, יש להבין שמדובר ממש על נושאים של חיים ומוות במובן המילולי ביותר. הכל מחובר לתשתית החשמל – החל ממערכות הניטור על החולים, דרך מכשירי ההחייאה למיניהם, ועד למכשירים שבהם משתמשים בניתוחים השונים. לכן, ברור שתשתית החשמל חייבת לפעול ללא תקלות (על אף שלכל בית חולים כמובן יש גם גיבוי בעזרת גנרטורים על כל מקרה שלא יבוא). כדי לקבל את המענה הולם, יש צורך בהתקנה של שנאים מיוחדים.
● אז מה מתקינים? – ברוב המקרים, כאשר בית החולים מחפש שנאים מיוחדים, ההעדפה שלו תהיה להתקנה של שנאי מבודד. השנאי המבודד יכול להיות קטן או גדול ולהתאים לרמות צריכה שונות של בית החולים. השנאי המבודד יכול גם להיות תלת פאזי ובכך לעמוד בתקנות המחמירות ביותר לבתי חולים. השנאים הללו יודעים גם לעבוד בין השאר עם מתח גבוה במיוחד, ולבצע את כל ההמרות הנדרשות – שכן ברוב המקרים, המערכות שאיתן משתמשים בבית החולים הן מערכות במתח נמוך ומכאן שההתאמה היא קריטית. הבידוד שהשנאים מספקים לתשתית החשמל חשובה מאד כי כך היא לא פוגעת בתשתיות נוספות כמו תשתית התקשורת בבית החולים.
זה הזמן להצטייד בשנאי המתאים
לסיכום, יש הרבה מאד נקודות שיש להתייחס אליהן כאשר בוחרים שנאים הולמים עבור בית החולים. כדאי גם להתייעץ עם מומחים מקצועיים, שיעזרו לכם לבחור בשנאי הטוב ביותר.