המעבר לכלים דיגיטליים גורר אחריו לא מעט שינויים גלובאליים. יותר ויותר אנשים מוצאים את מבוקשם בדיגיטל ולכן השאלה העיקרית היא מי עדיין משתמש בדפוס. יחד עם זאת, עוד מוקדם להספיד את התחום היות ויש לפחות שלושה מגזרים שזקוקים להדפסות כמעט על בסיס יומי:

א. בעלי עסקים קטנים ובינוניים – הדפסות נפוצות בקרב בעלי עסקים המעוניינים לשמור על קשר עם הלקוחות, להפיץ מזכרים, לשמור מסמכים חשובים ועוד. עסקים קטנים ובינוניים מתקשים להסתגל לעולם הדיגיטלי ולכן המחויבות שלהם להדפסות גבוהה בהשוואה לפירמות גדולות ובינלאומיות.
ב. פרסום ושיווק – רוב מאמצי השיווק והפנייה הישירה ללקוחות פוטנציאליים נשענים על הדפסות. אפשר לראות דוגמא לכך בחוברות פרסום, בעלונים המחולקים לתיבות הדואר, בקופונים ואפילו בעיתונות המקומית והארצית. תחום הפרסום והשיווק זקוק להדפסות ומשתמש בו על מנת להשיג את מטרותיו.
ג. בעלי מלאכה וסטודנטים – גם אנשים פרטיים פונים לעיתים קרובות לדפוס וכך לדוגמא ניתן לראות אדריכלים, גרפיקאים, מעצבי פנים וסטודנטים הנעזרים בתחום. באקדמיה למשל קיימת דרישה ברורה לעבודות מודפסות וזאת למרות השימוש הנרחב באמצעים דיגיטליים.
מה המשמעות של הדפסות בעולם החדש?
העולם הדיגיטלי מחייב חברות העוסקות בהדפסות להציע ערך מוסף. הן לא יכולות להרשות לעצמן לקפוא על השמרים או לספק הדפסות רגילות בלבד. מלבד האמצעים העומדים לרשות הלקוחות הפרטיים, יש לזכור כי גם מחירי המדפסות נמצאים בירידה. רק בתי דפוס המזהים את המגמה ומגיבים בהתאם יצליחו לשרוד בעולם החדש.
לסיכום, הרבה דברים השתנו מאז המהפכה הטכנולוגית ואחד התחומים המרתקים המושפעים מכך קשור להדפסות. סביר להניח כי כבר בשנים הקרובות נראה את פירות המהפכה ונוכל לזהות את המגמות, אולם בינתיים כדאי לעקוב אחר רבים שעדיין משתמשים בשיטות המסורתיות ואף מפיקים מכך את המרב.