מנדף הוא אמצעי יעיל בכל מטבח, מסעדה, בית קפה ובית אוכל. השימוש במנדף נובע מהצורך בעמידה בתקנות של איכות הסביבה וכיבוי אש. בנוסף, ניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי התאמה אישית של מנדף. סל האפשרויות רחב והוא כולל בין היתר את הדגמים הבאים:
• מנדפים מנירוסטה
• מנדף מצחייה לתקרות נמוכות
• מנדף מרובע עם מסנני שמן
• מנדף למסעדה עם שיפוע לחזית
• מנדף למסעדה עם שיפוע צמוד קיר
• מנדף וקולט אדים
• מנדף משופע עם תאורה מובנית
כפי שניתן לראות, ההבדלים בין המנדפים באים לידי ביטוי גם ברמה האסתטית וגם ברמה הפונקציונאליות. בחירה נכונה של מנדף למסעדה יכולה לשפר משמעותית את איכות האוויר בתוך המטבח ולמנוע התפזרות של ריחות רעים ולא נעימים. כמו כן, המנדפים מותאמים לצרכי המטבח גם מבחינת צבעים ועיצוב. המנדפים אמורים לא רק לינוק את העשן והאדים הרעילים שעולים מתוך אזור הבישול, הטיגון והאפייה, אלא גם לסנן ולהרחיק ריחות שרופים שמאפיינים מטבחים ישנים.
מניעת התלקחות באמצעות מנדף למסעדה
מנדפים כימיים נפוצים בתעשיית התרופות, בתעשיות ייצור הנזק ובמלטשות יהלומים. התפקיד המשותף לכל המנדפים הוא סילוק חומרים מסוכנים אל מחוץ לחדר, אך במסעדות ובתי אוכל יש להם ערך מוסף. ניתן למצוא במסעדות סוגים שונים של מנדפים שעשויים חומרים כמו פלדת אל חלד, נירוסטה, פח מגוון ופלסטיק לא דליק.
המנדפים המומלצים הם אלו שמגיעים עם מסנני פלב"ם בהתאם לתקן של מכבי אש. כמו כן, חשוב לשים לב לדגמים החדשים שבהם משולבים גופי תאורה מאחורי זכוכית מחוסמת ומתקן אלקטרו-סטטי. את המתקן אפשר לפרק כדי לנקות במהירות את השומנים שנוצרים כתוצאה מהעשן ואדי הבישול.
מבחינת תחזוקה שוטפת, יש צורך מהותי בניקיון תקופתי של מנדף למסעדה. הניקיון צריך להתבצע על ידי אנשי מקצוע ולפי התקנות. ניקוי לעיתים קרובות משפר את היעילות של המנדף ומונע הצטברות של ריחות לא נעימים. מעבר לכך, הניקוי חשוב כדי להסיר לכלוך ושומנים שמצטברים בדפנות המנדף. אלו עלולים להתלקח ולגרום לדליקה או שריפה חמורה במסעדה ובמטבח.