הטכנולוגיה הקיימת כיום מאפשרת להשמיע רעשים שאמורים לגרום ליונים להתרחק מהמקום. מבחינה טכנית, מדובר על מכשירים שמשמיעים צלילים אולטרא סונים ולכן הם מגיבים על סוגים שונים של יונים. עם זאת, האפקטיביות של הטכנולוגיה האלקטרונית היא פונקציה של שלל גורמים ולכן לא תמיד היא עובדת באותה רמה של יעילות.
הנה למשל כמה פרמטרים שיקבעו עד כמה מערכת אלקטרונית של הרחקת יונים תוכל להשיג את המטרות שלה:
א. עוצמת המכשיר – כל מכשיר יכול להשמיע את הרעשים בעוצמה מעט שונה. ככל שהעוצמה גבוהה יותר, כך עולה היעילות של המכשיר והוא גם מכסה שטח גדול. עם זאת, בבתים פרטיים למשל צריך מכשירים חלשים יותר מאשר בשדות חקלאיים ולכן לא תמיד יש סיבה לבחור את המערכת הכי עוצמתית.
ב. תדר – מכשירים שונים עובדים בתדרים שונים. המטרה היא להתאים תדרים לסוג מסוים של יונים, או לחילופין לנסות להשתמש באותה מערכת אלקטרונית על מנת לכסות כמה שיותר סוגי יונים ובעלי כנף. בכל מקרה, את התדר הרלוונטי עבור הרחקת יונים אמורים בעלי מקצוע לבחור לפי סביבת הקינון והנסיבות.
ג. גודל – גם הגודל של המכשיר משפיע מטבע הדברים על היעילות שלו. אם רוצים לבחור את המכשיר הנכון, צריך להתייעץ עם בעלי מקצוע שיש להם ניסיון מוכח בתחום הזה ולברר מה ההבדלים בין החברות המשווקות את המערכות.
שילוב הרחקת יונים אלקטרונית עם אמצעים אחרים
היתרון של מערכת אלקטרונית הוא שניתן לשלב אותה עם אמצעים מסורתיים ופשוטים יותר. במילים אחרות, לא חייבים להתחייב למערכת ואפשר לנסות אותה לתקופה מסוימת לפני שמחליטים האם להגביר את העוצמה, לשנות את התדר או להחליף את הגודל.
השילוב האידיאלי בין סוגים שונים של מערכות הרחקת יונים בא לידי ביטוי ביתרונות של המכשיר האלקטרוני יחד עם דוקרנים ורשתות. בצורה כזו, ניתן לכסות מצד אחד את השטח הגדול שעליו משתלטת המערכת האלקטרונית – אך מצד שני גם למנוע מצב של חדירת יונים אל מקומות מסתור, פטיו וכן הלאה. לבסוף, את האפקטיביות מודדים בתוצאות ארוכות טווח.