פאה, בדיוק כמו שיער טבעי של ראש, צריך לשטוף ולחפוף בכדי לשמר איכות וניקיון
נשים רבות עושות שימוש יום יומי בפאה, גם אם רבים מהסביבה שלהם לא מצליחים להבין זאת ולא שמים לב לכך. הסיבות לכך הן רבות – במקומות מסוימים, השימוש בפאה הוא סטנדרטי ונפוץ במיוחד (לדוגמה בחברה החרדית). מעבר לכך, פאות מודרניות ואיכותיות הן פאות שמדמות בצורה איכותית ביותר שיער טבעי של ראש, ולעתים קרובות ההבחנה בין השניים היא כמעט בלתי אפשרית. אחד הפרטים החשובים ביותר לגבי פאות ככלל הוא שמירה על האיכות ועל הניקיון שלהן, ובדיוק כמו בשיער הטבעי של הראש, הדבר תלוי בשגרה נכונה של ניקיון ושל חפיפה הפאה. עם זאת, לא מדובר כאן בחפיפה סטנדרטית שאנחנו מכירות, וחשוב לדעת כיצד לעשות זאת נכון.
כיצד חופפים פאות? כמה נקודות מפתח
- טמפרטורת המים – טמפרטורת מים קרה מדי בחפיפה של פאה לא משיגה את רמת הניקיון הנחוצה. עם זאת, טמפרטורה גבוהה מדי עלולה לפגום בפאה במהירות, שכן מדובר בסופו של דבר על תהליך של שזירה והדבקה. לכן יש להקפיד להשתמש במים חמימים בלבד ולבצע עבודה זהירה ומדויקת של חפיפה.
- מילת המפתח היא עדינות – באופן כללי, גם בשימוש במים, גם בחפיפה עצמה וגם בסירוק אחריה, מילת המפתח בחפיפת פאות היא עדינות. כאשר אנחנו מתנהלות בצורה זהירה עם הפאה שלנו, החל מהשימוש בכמות הנכונה של שמפו ועד הסירוק העדין לאחר מכן, אנחנו לא פוגעות בפאה לאורך זמן.
- במה להשתמש? רבות שואלות האם יש צורך להשתמש בשמפו מיוחד לפאות כאשר חופפים את הפאה. התשובה לשאלה הזאת היא כן, אך לא בהכרח – פאה ניתן לחפוף גם עם שמפו רגיל אם צריך, פשוט לעשות זאת ביתר זהירות והקפדה על חפיפה נכונה ועדינה.
עם פאה איכותית ברמה הגבוהה ביותר ושגרה נכונה של חפיפה וניקיון, אנחנו מרוויחות לאורך זמן
שימוש בפאה על בסיס יום יומי מחייב אותנו לשמור על ניקיונה על בסיס קבוע גם כן. אחד לכמה ימים או על בסיס קבוע אחר, עלינו לחפוף את הפאה בצורה זהירה ואיכותית, לסרק, ואם הדבר נחוץ לנו גם לעצב ולעשות פן – הכל כדי להגיע למראה הפאה המבוקש שלנו.
המאמר באדיבות פאות רמי